Трима ранени, четирима задържани след масово сбиване между ромски фамилии
Трима ранени, четирима задържани след масово сбиване между ромски фамилии / netinfo

Четирима души са задържани, на 21 лица са съставени актове за нарушение на обществения ред, а на други 15  са връчени протоколи за полицейско предупреждение след масовото сбиване на две враждуващи ромски фамилии днес в Габрово. Сигналът за екшъна в района на пл. Белорусия е получен около 10.40 ч., в полицията, уточняват от институцията. На място са изпратени няколко полицейски екипа, които установяват, че побоят е между около 40 души, представители на две фамилии /живеещи съответно на ул. Индустриална и ул. Ген. Николов, и на ул. Батак и ул. Козещица/. 

След намесата на униформените служители, конфликтът е прекратен, а предизвикалите сбиването двама мъже /В. Д., 39-годишен и М. Ж., 44-годишен/ са задържани.

При побоя са пострадали трима от участниците - 44-годишен мъж е с фрактура на лявата ръка след удар с обратната страна на брадва, 51-годишен мъж е с натъртвания по тялото, а 19-годишен младеж е с повърхностна порезна рана на лявата ръка. На пострадалите е оказана медицинска помощ. Установено е още, че по време на конфликта са били увредени 2 леки автомобила - "Рено" и "ВАЗ", собственост на участници в конфликта. За доизясняване на случая участниците в сбиването са заведени в районното управление за снемане на обяснения.

Пред сградата му обаче отново възникнало спречкване, като П. М., 37-годишен, заплашил с нож представител на другата фамилия. За да прекрати сблъсъка полицай стрелял във въздуха , след което извършителят бил задържан.