Тялото на 20-годишното момиче може да бъде погребано
Тялото на 20-годишното момиче може да бъде погребано / Gabrovonews.bg
Тялото на 20-годишното момиче може да бъде погребано
87510
Тялото на 20-годишното момиче може да бъде погребано
  • Тялото на 20-годишното момиче може да бъде погребано

Направена е аутопсията на тялото на загиналото в Габрово 20-годишно момиче и то може да бъде погребано. Не са установени следи от насилие, които да не могат да се обяснят с падането от такава височина, заяви Людмила Рачева, наблюдаващ прокурор по този случай.

Прокуратурата в Габрово проверява дали става въпрос за убийство или самоубийство

По нейните думи от трупа са взети кръв и урина, които ще се изследват. Рачева подчерта, че от самото начало разследването по този случай се води за умишлено убийство, но не са изключени други версии - самоубийство или склоняване към самоубийство. При аутопсията е установено, че има употребени наркотици, все още не се знае каква е концентрацията и вида им.

Прокурор Людмила Рачева каза, че полицията е пристигнала минути след подаване на сигнала към 13:00 ч. на 4 юни и са взети мерки да се запазят уликите. Лицата, които са имали контакти с мъртвото момиче са установени, част от тях са разпитани, други предстои да минат на разпит.

Не са установени лица, които да са присъствали преди или по време на падането на тялото на момичето от балкона в жилището. Вратата на апартамента не е взломена.

Изпратените от телефона на мъртвата sms-и бяха оценени от Рачева като „важни".
Според старши комисар Борислав Бончев, директор на полицията в Габрово няма следи от изнасилване.

Днес в регионална дирекция на полицията в Габрово бе дадена съвместна пресконференция на прокурори и полицаи. В нея участваха - Надежда Желева, административен ръководител на Окръжна прокуратура - Габрово, Людмила Рачева, наблюдаващ прокурор и говорител на Окръжна прокуратура - Габрово, комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция", старши комисар Борислав Бончев, директор на ОДМВР - Габрово, комисар Денислав Донков, зам.-директор на ОДМВР - Габрово и началник на отдел „Криминална полиция".