Томислав Дончев
Томислав Дончев / ПП ГЕРБ
„Ако съм търсил нещо през последните години, то е голяма идея, която да обедини българите, защото историята показва, че когато българите са обединени могат много, могат почти всичко.“

Това каза водачът на габровската листа на ГЕРБ Томислав Дончев, след като гласува в секция №49 в родния си град Габрово.

„Държавата ни е една, ние нямаме друга и политическата борба не бива да руши основите й. Боя се, че тази предизборна кампания ги ерозира“, каза още Томислав Дончев. По думите му всяка изречена дума от политиците остава в съзнанието на хората.

„Най-лошото е, че политици, които имат претенции да управляват държавата дават лош пример. Някои убедиха хората, че Европейският съюз е лошо място, че НАТО е по-скоро заплаха, отколкото преимущество, че концесия и обществена поръчка са лоши думи. Същественият въпрос е как може да се работи без тези инструменти. И аз съм по душа революционер, но има неща, които трябва да се преосновават, има такива, които трябва да се съхраняват“, добави Дончев.

„Много е лесно да мразиш и хулиш, но след днешния ден идва утрешния, в който ще трябва да носиш отговорност за всичко, което си направил. Защо забравихме такива скучни неща като здравия разум“, попита риторично Томислав Дончев.