Терзийски:Битката не е за кметското място, битката е за Габрово
Терзийски:Битката не е за кметското място, битката е за Габрово / РЗС

 

„Битката не е за кметското място, битката е за Габрово, битката е за бъдещето на нашите деца," каза при откриване на предизборната кампания на РЗС народният представител Георги Терзийски. Актовата зала на Национална Априловска гимназия се оказа тясна за дошлите да видят кандидата за кмет и кандидат-общинските съветници на партията.

"Ние, нашето поколение, платихме престъпния преход със срока на една доживотна присъда, платихме го с времето, с младостта и живота си. С цената на всичко не трябва да допуснем такава присъда и за децата ни", продължи той. Терзийски зададе и няколко въпроса към управляващите. "Един от тях задавам към кандидата за кмет на ГЕРБ - Таня, каква част от нейната кампания е подсигурена от „Данък УВАЖЕНИЕ". Питам бизнеса в този град и в държавата, колко от тях бяха принудени да платят „Данък УВАЖЕНИЕ", допълниТерзийски.

Кандидатът за кмет на РЗС доц. Пенчо Пенчев изрази своята тревога от случващото се с града. "Грабежът на фалшивия преход ни доведе до разруха - но някои от лицата на този грабеж и днес имат наглостта да искат подкрепата Ви! Вместо напредък - един от друг по-некадърни управници превърнаха Българския Манчестър в куб от индустриални руини. Убеден съм, че можем да възродим Габрово и да върнем богатството на габровци! Безотговорни политици говорят на хората това, което искат да чуят. Моята победа не ми трябва лично, тя е повече от всякога необходима на Габрово. Габрово и габровци за първи път имат уникален шанс да заживеят по новому и да бъдат управлявани от достойни хора - местни и естествени лидери, готови да дадaт всичко от себе си," каза доц. д-р Пенчо Пенчев. Той представи пред габровци кандидатите за кметове на РЗС за с. Поповци - Диана Александрова, за с. Драгановци - Цвета Русева, както и  кандидатите за общински съветници

Водач на листата е досегашният председател на Общинския съвет в Габрово Валерий Василев. „Срам ме е, че в тази страна бюджетът на МВР е по-голям от този за здравеопазване и социални дейности. Срам ме е, че министър Цветанов подслушва дори и премиера, без го е срам. Срам ме е, че имаме числен състав на МВР три пъти по-голям от този на армията. Срамувам се, че контрабандата е пречка да влезем в Шенгенското пространство", каза Валери Василев. По неговите думи бившият кмет на Габрово Томислав Дончев е подменил доверието на габровци.

"Най-„успешният" ни кмет успешно замина за София. Излъга своите избиратели и град Габрово ще остане в историята като град с трима кмета за един мандат. Нещо повече: ние платихме едни частични избори на стойност 130 000 лева. Кой дава правото на този човек, преследвайки собствени цели и интереси, да харчи тези пари, събирани от вашите данъци. Скоро четох, че обеща газификация на Габрово до седмица. Ето, вече мина месец от последната лъжа", продължи Василев и завърши "Имаме нужда от вашия вот и вашето доверие, за да има ред, законност и справедливост в този град и в тази държава!Аз бях излъган, не мога да позволя да бъдете излъгани и Вие!Защото обичам Габрово!"

Предизборната кампания на РЗС в Габрово бе открита по оригинален начин."Нека да спазим традицията на управляващите и официално да открием кампания местни избори 2011 с рязане на лентичка", прикани Терзийски.  Пенчев и Василев срязаха лентичката и обявиха, че тази е първата, а накрая на мандата ще е нужен завод за лентички, за което е нужно  да се гласува с № 14.