Теодор Кабакчиев зае второ място в състезанието „Ендуро Габрово 2015“
Теодор Кабакчиев зае второ място в състезанието „Ендуро Габрово 2015“ / 100 вести

Теми от днешния брой на вестник "100 вести":

Най-добрият български ендурист – габровецът Теодор Кабакчиев, зае второ място в домашното състезание „Ендуро Габрово 2015“, което се проведе в събота и неделя.

17-годишният младок, състезаващ се с KTM 300 EXC, наскоро донесе най-големия успех за България в „Ерзберг Родео“, нареждайки се на престижното 26-то място.

Бившият състезател на „Чардафон-Орловец“ Кристиян Ставрев ще играе в Щатите. Новината съобщи за „100 вести“ лично бащата на талантливия баскетболист, преподавателят в УНСС Спас Ставрев.

Кристиян игра за Габрово през сезон 2013/2014 година, когато водените от тандема Владимир Искров-Николай Вътков тимове станаха бронзови медалисти при младежите, вицешампиони при юношите и заеха шесто място в „А“ група.

Вчера пред състав на габровския Окръжен съд бе представен филм от охранителните камери в габровската болница като част от материалите по дело срещу лекарка от Спешно отделение на „Д-р Тота Венкова”.

Опитната медичка застана пред Тeмида по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово за смъртта на 39-годишен мъж с алкохолно отравяне, починал от аспирация на стомашно съдържимо в дихателните пътища или вдишване на повърната маса.

Подсъдимата не изпълнила предписания на Медицински стандарт „Спешна медицина” и разпоредби от Правилника за устройството, дейността и вътрешния ред в Спешно отделение за извършване съобразно състоянието на приетия пациент на пълен преглед и необходимите минимум изследвания.

Швейцария е на шесто място по инвестиции в страната, с вложени в българската индустрия 1,6 милиарда евро, стана ясно от думите на Юлиян Балчев от Българската агенция за инвестиции.

Той представи предимствата на българската икономика и инвестиционната среда в страната по време на проведения в петък бизнес форум „Създаваме перс- пективи“, организиран от Община Габрово.