Теодор Кабакчиев с победа в Турция
Теодор Кабакчиев с победа в Турция / sport-gabrovo.com

Младата ендуро надежда на България Теодор Кабакчиев буквално разби конкуренцията в категория Е3 в първия кръг от източно-европейсия шампионат по екстрийм ендуро, който се проведе в Аздавей (Турция), информира sport-gabrovo.com.

С отличното си представяне 17-годишният талант от Габрово грабна победата в южната съседка и даде да се разбере, че у нас не само се кара ендуро, но и се развиват добри състезатели.

В надпреварата взеха участие едни от най-опитните пилоти на Балканите, разделени на 6 категории, които са аналогични на тези от световния шампионат по ендуро, а именно: Е1, Е2, Е3, Junior, Women и Veteran.„

Първият ден беше само ендурокрос и бях малко притеснен, защото пистата беше доста скоростна. Може би точно заради това дадох шесто време в овърола и второ в клас Junior. Но това се явяваха само квалификации. Вторият ден обаче направих добър старт, карах добре и ги победих!“ – каза Теодор след финала.

От Турция Теодор си тръгна не само с купата за първото място, а и със стабилен награден фонд от 1300 евро.

Следващото предизвикателство за младия габровски ендуро талант е една от най-екстремните надпревари „Ерзберг Родео“, която ще се проведе в периода 4-6 юни в Айзенерц, Австрия. Миналата година Кабакчиев направи страхотно постижение там и влезе в топ 100, класирайки се на 75 място.

Представянето му в Турция през изминалия уикенд е доказателство, че той не само е готов да повтори успеха си, но и да го подобри.