Температури до 19 градуса днес
Температури до 19 градуса днес / Dariknews.bg, архив

Във вторник ще е предимно слънчево и почти тихо. Температури слабо ще се повишат и минималните ще бъдат предимно между минус 1 и 4 градуса, а максималните - между 14 и 19 градуса, съобщава НИМХ-БАН.

Какво ще бъде времето в Габрово, вижте в Sinoptik.bg.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за ноември.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Повишението на температурите ще продължи и максималната на височина 1200 м ще достигне 16 градуса, на 2000 м - около 9 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има краткотрайна мъгла или ниска облачност. Ще бъде почти тихо. Максималните температури на въздуха ще са 14-17 градуса. Температурата на морската вода е 14-16 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В сряда над по-голямата част от страната ще бъде слънчево и тихо. Само на отделни места покрай река Дунав и Черноморието ще има сутрешна мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, по Черноморието до около 10 градуса, максималните - между 14 и 19 градуса.

В четвъртък и в петък мъглата и ниската облачност ще са по-трайни и на повече места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Дневните температури ще са с 1-2 градуса по-ниски. Над планините и планинските райони ще е слънчево и по-топло.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg