Танцов състав от Гевгелия ще пристигне за севлиевския панаир
Танцов състав от Гевгелия ще пристигне за севлиевския панаир / netinfo

Танцовият състав от побратимения на Севлиево македонски град Гевгелия ще вземе участие в празниците на Севлиево от 14 до 19 октомври. За това се договориха кметовете Йордан Стойков и Драгни Драгнев по време на двудневната визита на македонците в Севлиево. Кметът Драгнев бе придружен от началника на кабинета си и от председателя на Общинския съвет.

Официалното посещение на делегацията от Гевгелия бе във връзка с договора, който съществува между двете общини за сътрудничество в областта на местното самоуправление, културата, младежките дейности и спорта, подписан през ноември 2006 г.

По време на разговорите е взето решение севлиевският танцов ансамбъл да участва в празниците на Гевгелия през ноември. Представителите на двете общини са постигнали съгласие за обмен на младежки спортни групи и размени на деца за почивка през летните месеци.

Председателите на общинските съвети от своя страна са се договорили за обмен на опит между съветниците с цел взаимстване на добри практики. По време на престоя си в Севлиево гостите разгледаха забележителностите, сред които бе и новата художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“.