/ пресцентър, ОДМВР-Габрово
Специализирана полицейска операция се проведе в сряда на главен път I-4 /София-Варна/. В нея взеха участие служители от ОДМВР Габрово, както и териториалните структури на Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“,  Агенция "Митници" и Национална агенция за приходите. Това съобщиха от ОДМВР Габрово.

Полицейските служители осъществяваха контрол за употреба на алкохол, наркотични вещества, неправоспособност, неосигуряване на предимство на ППС; използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в превозните средства; използване на защитни каски; спазване на забраните за ползван на мобилни телефони при управление на МПС, без устройство „Свободни ръце“; засилен контрол над водачите на товарни автомобили; автобуси, на дву и три колесни МПС; контрол над водачите на велосипеди.

Служители от ОДМВР Габрово са извършили проверка на 93 леки автомобила, 16 товарни автомобила и 131 лица. Констатирани са 10 нарушения. Връчени са 25 електронни фиша.

Служители от Агенция „Пътна инфраструктура“ са извършили проверка на 32 товарни автомобила, като са констатирали 1 нарушение. Контролните органи на РД „Автомобилна администрация“ са проверили 4 товарни автомобил. Служители на „Национална агенция за приходите“ са извършили проверка на 7 товарни автомобила. От Агенция "Митници" са проверили 10 автомобила.