Съветът по наркотични вещества обучава служители на „Пътна полиция“
Съветът по наркотични вещества обучава служители на „Пътна полиция“ / Община Габрово

Служители на МВР от регионалните звена „Пътна полиция“ при градовете Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна преминаха обучение, свързано с видовете наркотични вещества и тяхното въздействие при водачи на моторни превозни средства /МПС/. Обучението бе проведено в Габрово от Общинския съвет по наркотични вещества/ОбСНВ/.

На органите на реда бeше предоставена информация относно видовете наркотични вещества, тяхното въздействие върху тялото и нервната система на човек, а също така и ефективни методи за разпознаванe на шофьор на МПС, който е употребил психоактивно вещество. Пътните полицаи се запознаха и с документите, които трябва да притежават и представят гражданите и шофьорите на МПС, които са включени в програми за лечение на наркозависими.

Обучителите от ОбСНВ статистически данни от проведено представително проучване, относно употребата на психоактивни вещества сред учениците в Габрово.

Обучение на органите на реда от подобен тип не е провеждано до този момент. Инициативата се реализира въз основа на сключено споразумение между Министерство на здравеопазването и Министерство на вътрешните работи. В момента се провеждат обучения на полицаи и в останалите 26 областни града в страната.