Състезатели на „Акро-арт“ с медали от международен турнир
Състезатели на „Акро-арт“ с медали от международен турнир / sport-gabrovo.com

Състезатели на габровския клуб „Акро-арт“ завоюваха медали на международния турнир по скокове на батут „Открити славянски игри`2104“, който се проведе в Минск, Беларус и събра състезатели от 12 държави. Симона Иванова, Христина Пенева, Михаел Митев и Христо Христов стъпиха на почетната стълбичка и донесоха престиж на България и родния си град.

Информацията съобщава sport-gabrovo.com.

Две златни отличия от турнира завоюва Симона Иванова. Тя представи страната ни при девойките на възраст 17-18 години и спечели първи места на батут индивидуално и синхрон. В индивидуалната надпревара Симона беше с пета оценка в квалификациите, но във финала изигра много добре комбинацията си, която беше и с най-висока степен на трудност, и грабна златото. Сребърното отличие стана притежание на рускинята Екатерина Жигалова, а бронза взе мексиканката Саманта Паола Чавез Хернандес. На батут-синхрон Иванова участва заедно с Христина Пенева, като двете бяха безапелационни и в квалификациите, и във финала. Рускините Жигалова и Кириленко заеха втората позиция, а бронзовите отличия взеха американките Дворничак и Глидън.

Христина Пенева имаше чудесни шансове за медал и в индивидуалната надпревара на батут при девойките на възраст 15-16 години, но допусна грешка и не успя да влезе във финала, като остана на 12-а позиция.

Христо Христов и Михаел Митев също се наредиха сред призьорите в дисциплината батут-синхрон. Двамата участваха във възрастовата група 13-14 годишни и спечелиха бронзови отличия. Златните медали завоюваха представителите на Беларус Шайко и Фомчанка, а сребърните взеха други двама български състезатели – Петко Станков и Ивелин Йорданов.Двете габровски момчета намериха място във финала на батут и индивидуално. Христов беше с трета оценка в квалификациите, но във финала допусна грешка, която го изпрати на 8-а позиция. Михаел зае шестото място.

Международният турнир за подрастващи „Открити славянски игри`2104“ се проведе паралелно с кръг от световната купа по скокове на батут за мъже и жени. В тази престижна надпревара клуб „Акро-арт“ беше представен от по-голямата сестра на Христина - Мариела Пенева. В конкуренцията на топ състезателки от цял свят Мариела зае 34-то място индивидуално и 10-о на синхрон, заедно с партньорката си Валерия Йорданова от Ямбол.

Турнирът в Минск беше пореден етап от подготовката на габровските състезатели за предстоящото световно първенство по скокове на батут, което ще се проведе през ноември в Маями, САЩ. Последната проверка за националите ни ще бъде държавното първенство от 1-ви до 4-ти октомври в София.