Съдбата на общинските болници- акцент в днешното заседание на комисията по здравеопазване
Съдбата на общинските болници- акцент в днешното заседание на комисията по здравеопазване / dariknews.bg

 

Комисията по здравеопазване на Националното сдружение на общините ще проведе днес свое заседание. Инициативата е с начало 11 часа и ще се състои в Центъра за обучение на местните власти в село Гергини, съобщават от пресцентъра на Националното сдружение на общините в Република България.

На срещата ще бъде обсъдено финансирането на общинските лечебни заведения при условията на Националния рамков договор за 2011 година, Националната здравна карта - какво е бъдещето на общинското здравеопазване според нея, както и бъдещите стъпки на НСОРБ за защита правата на общинските болници.

Темите, които ще се разискват на заседанието на Комисията са от изключителна важност не само за оцеляването на общинските лечебни заведения през 2011 година, но и за тяхното бъдещо съществуване и функциониране след преструктурирането на болничната помощ в България, информират още от НСОРБ.

Задачата на Постоянната комисия е да проведе дискусия, в резултат на която трябва да бъде формулирана обща позиция по бъдещето на болниците, за чието развитие и благосъстояние носи отговорност общината, като едноличен собственик на лечебното заведение.