Свят в цвят сътвориха деца от четири български града
Свят в цвят сътвориха деца от четири български града / netinfo

„Свят в цвят“ бе мотото, под което в Шумата се проведе първото национално детско арт-ателие. В него участие взеха малките художници и приложници от Севлиево, Стамболийски, Първомай и Бургас.

Творческият форум завърши с изложба в галерия „Видима“, открита в деня на народните будители. Пъстър, зареден с енергия и положителни емоции свят бе показан в изложбената зала. Рисунки върху коприна, керамични сувенири, рисувани чадъри, приказни герои, направени от царевични обелки, големи картонени фигури, това сътвориха 25-те деца под ръководството на своите ръководители.

Според Ирина Колбасова, първото издание на арт-ателието е преминало при голям успех. «В него децата споделиха своя опит, показаха какво могат и какви невероятни неща могат да правят». Тя допълни още, че това е един първи опит, но много стойностен, защото децата са получили много нови знания, видели са как от много обикновени на пръв поглед материали стават произведения на изкуството, успели са да се сприятелят и да видят, че стига да иска човек може да търси и намира красота във всяко едно нещо.