Свидетели на Йехова отново започват да строят?
Свидетели на Йехова отново започват да строят? / Дарик Габрово, архив

 

Възможността, строежът на храм на "Свидетели на Йехова" да бъде подновен отново, провокира общественото недоволство в Габрово. Само за 20 часа местната структура на Атака е събрала 720 подписа срещу изграждането на молитвения дом. Миналата година строителството бе преустановено заради допуснати нередности, които вече са отстранени, а предписанията - изпълнени.  Това дава право на Свидетелите да подновят изграждането на храма.

Кметът на Общината Николай Сираков изрази своите притеснения, че продължаването на строителните дейности ще доведе до ново напрежение сред габровци.  "Недоволствата няма да спрат. Те сега започват. Надявам се на разумни действия и смятам, че дори, когато законът ти позволява да присъстваш някъде, ако ти си нежелан, най-доброто е да се оттеглиш", коментира Сираков.

"Общинският съвет и общинската администрация не биха могли по никакъв начин да откажат издаването на съответните разрешителни за изграждането на храма, освен ако няма някакви груби нарушения", каза Митко Даскалов от комисията по култура и вероизповедания към Общински съвет.