Студено и ветровито
Студено и ветровито / Дарик Габрово, архив

От юг-югозапад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва. Ще се усили вятърът от запад-северозапад и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. В Лудогорието и в Добруджа ще има снежни виелици и навявания. Сутрешните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, по морския бряг - 0-2 градуса.

Времето над страната ще бъде студено и ветровито. Сутринта все още в североизточните райони ще има превалявания от сняг, които до обяд ще спрат. Облачността от юг ще се разкъсва и намалява, до края на деня над по-голямата част от страната до слънчево време. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури, в повечето места, между минус 2 и 3, в София - около минус 2 градуса.

По Черноморието облачността ще намалее, но ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури: между 2 и 4 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността също ще намалее, но преди обяд на места все още е възможно да превалява слаб сняг. Ще духа силен и бурен вятър от запад-северозапад, с който ще нахлува студен въздух и температурите ще останат почти без промяна. Дневна температура на 1200 метра - около минус 6 градуса, на 2000 метра - минус 12 градуса.