Стотици изпратиха днес Йовко Йовков
Стотици изпратиха днес Йовко Йовков / netinfo

Стотици хора изпратиха днес дългогодишния кмет на Севлиево и народен представител Йовко Йовков в последния му път. Опашката от чакащи да му отдадат почит дълга повече от километър. Да се сбогуват с Йовко Йовков дойдоха всички народни представители от 7-ми Габровски многомандатен район – Татяна Дончева от Коалиция за България, Станимир Илчев и Съби Давидов от НДСВ, почти цялата парламентарна група на левицата с нейния заместник председател Румен Петков, кметовете на общините от областта, ръководителите на държавни и общински структури, много граждани. В знак на почит и уважение бяха поднесени над 80 венци

Съболезнователни адреси изпратиха президентът на България Георги Първанов, председателят на народното събрание Георги Пирински, премиерът Сергей Станишев и др. В прощалното си слово Румен Петков определи Йовко Йовков като пример за сила на характера, скромност, трудолюбие и почтеност. “С Йовков може да се гордее семейството му, децата му и Севлиево”.

“Всеки, който се е занимавал с политика знае колко дефицитно в едно много интригантско общество е приятелството с един човек, който уважаваше хората. Имах огромното щастие да работя с един партньор в листата на коалицията, с който можехме да си кажем истината такава, каквато е”, каза в словото си Татяна Дончева.

Йовко Йовков почина внезапно на 2 юли в столицата.