Снимка:
Снимка: / Сергей Станишев
„Европейската левицата е тази, която има рецепта за възстановяване на социална Европа  – чрез План за младежта, чрез силна индустриална политика, с акцент върху инвестиции. Затова обаче, имаме нужда и от победа на европейските избори във всяка страна Затова нека си свършим работатата и да се поздравим на 26 май.”, подчерта президентът на ПЕС и кандидат за член на Европейския парламент Сергей Станишев по време на свое гостуване в Севлиево.

Той обърна внимание и на основни проблеми в страната: “Има много гняв в обществото. Хората се чувстват изоставени от политиците и омерзени. Трябва обаче, да кажем честно на българите – трябва да спечелим битката с демографията. А за това ни трябват повишаване на доходите. Иначе сме загубени. БСП има какво да даде на България – имаме концепция, имаме Визия за България с добри предложения и механизми в тази посока.“

Снимка:
Сергей Станишев

Станишев припомни, че лявото правителство в периода 2005 – 2009 г. е единственото, което подобри социалния стандарт на българите. „Обещахме 250 хил. работни места, в края на мандата бяха разкрити 340. Увеличихме пенсии и заплати. Нашето правителството беше единственото , по време на което българите живееха по-добре и имаха желание да остават в страната ни.“ допълни той.

„10 години ГЕРБ стигат, БСП трябва да ходи с гордо вдигната глава. Ние сме партия, която има сериозен исторически принос. Не можем да носим отговорността за всички вини. Всеки да си носи отговорността за действията. Няма да позволя да ни третират като втора ръка държава, винаги съм рработил, воден от този принцип и ще продължа така и занапред., заключи лидерът на европейските социалисти.

Отправени бяха благодарности към подкрепата на Станишев като министър-председател за подкрепата за реновиране и изграждане на редица улица и обекти в областта сред които Художествената галерия, Депото за твърди отпадъци и др.

Гражданите на Севлиево се обърнаха към  него с призива „Борете се да защитите  България и нейните граждани в Европа.“

Снимка:
Сергей Станишев

Купуването и продаването на гласове е престъпление!