Спасов: Като не можеш да помогнеш, поне не пречи!
Спасов: Като не можеш да помогнеш, поне не пречи! / netinfo
Добра оценка за работата на общинския съвет в Габрово през изминалата една година даде лидерът на местната структура на СДС Виктор Спасов. Според него мнението, че нищо не се случва в местния парламент е свързано с липсата на скандали. Като основна причина за спокойното преминаване на заседанията той посочи по-високото ниво на съветниците и прехвърлянето на по-голямата част от работата в постоянните комисии.

По думите на Спасов местните парламентаристи от Обединената десница се стремят да помагат и съдействат според възможностите си за утвърждаване на добрите практики. Той бе категоричен, че е нужно да се показват грешките на управляващите, но не и да се изземват функциите на кмета.

“Факт е, че повечето от хората в местния парламент са нови и много от тях нямат смелост да се изказват. Факт е, че малко хора вземат думата и се създава впечатление, че едни и същи говорят. Има си обаче ресори, не може да си на всяко гърне мерудия.Оказва се, че съветниците от БСП разбират от всичко. Някои неща, като че ли, дори ги правят напук. Като не можеш или не искаш да помогнеш, поне не пречи”, завърши Спасов.