Социалистите искат ново броене на бюлетините за общински съветници в няколко секции в Габрово
Социалистите искат ново броене на бюлетините за общински съветници в няколко секции в Габрово / DarikNews.bg

Социалистите искат ново броене на бюлетините за общински съветници в няколко секции в Габрово. Решението дали това да стане ще вземе Административният съд. Фрапираща некомпетентност при попълването на протоколите от страна на секционни комисии е повод за искането на социалистите.

В официален протокол на секция с номер 47, например, гласовете за коалицията около БСП са в три варианта - 49, 61, 45. В същото време е малко трудно да се разбере дали става въпрос за 61 гласа или за 60 гласа.

В секция 47 ласовете за ГЕРБ скачали от 56 на 156, обявиха социалистите на пресконференция днес.

Кандидат-кметът Лена Енева и общинският председател Кристина Сидорова бяха категорични, че не обжалват вота в Габрово, който според тях е достатъчно категоричен в полза на ГЕРБ. Но от БСП искат да се преброят наново бюлетините от тези секции

Лена Енева поздрави спечелилата политическа формация, благодари на всеки гласувал габровец. Известната със силно критичните си изказвания в пленарна зала на местния парламент Енева се закани да бъде още по-остра в поведението си от тук нататък.

Очаквайте още подробности от пресконференцията на БСП.

На изборите през 2011 година НДСВ получи отказ да се направи повторно преброяване с мотив, че искането е подписано от упълномощения представител на партията и общински председател, а не от кандидат за общински съветник. Сметнота бе, че един общински председател на партия не е заинтересовано лице, независимо, че е и кандидат за общински съветник.