/ БГНЕС
Снежната покривка на прохода Шипка и във високопланинската местност Узана вече надхвърля 15 сантиметра, след обилния снеговалеж, продължаващ повече от 15 часа. Температурата е минус 4 градуса, видимостта е намалена, а на връх Шипка духа силен вятър и има опасност от снегонавявания. Това съобщи Десислава Сутева от общината.

Проходът Шипка се почиства непрекъснато и се преминава при зимни условия. Почистват се и пътищата към курортните бази в местността Узана.

В областния град са почистени главните пътни артерии и подходите към лечебните заведения, училищата и детските градини, а по-малките улици се почистват на етапи, но има затруднения, въпреки че автобусите на градските и извънградските линии се движат по направление. Над 10 сантиметра е снежната покривка в града.

Заради снега, отрицателните температури и предстоящото по-голямо застудяване, община Габрово отправи апел към гражданите да бъдат много внимателни при придвижването си - както шофьорите, така и пешеходците.

Заради наблагоприятната метеорологична обстановка общината препоръчва на габровци да избягват дългите пътувания, а ако пътуването е наложително, да имат добра подготовка за зимните пътни условия.
БТА