Снеговалежите спират от северозапад
Снеговалежите спират от северозапад / Дарик Габрово, архив

Времето ще остане облачно, но снеговалежите от северозапад ще отслабват и спират. В Източна България, Горнотракийската низина и Родопите ще продължи да вали сняг през целия ден и ще има снежни виелици и навявания. Вятърът от североизток през деня ще отслабва, но в Източна България ще бъде силен, към края на деня умерен. Максимални температури от минус 8-11 градуса в Северна България до минус 1-0 градуса в крайните югоизточни райони. В София около минус 9 градуса.

Облачно със снеговалежи и силен и бурен североизточен вятър ще бъде времето по Черноморието. Максимални температури между минус 4 и 0 градуса, но те ще са сутринта. Температурата на морската вода е 1 градус в северното и 3 градуса - по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 4- 6 бала. В планините ще духа силен и бурен източен вятър, който ще създава условия за измръзване. Ще бъде облачно с предимно слаби валежи от сняг. Максимална температура на 1200 метра около минус 9 градуса, на 2000 метра около минус 13 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и ще се повиши още малко.

В четвъртък времето ще е студено. В Северна България минималните ще са между минус 13 и минус 18 градуса, максималните около минус 7 - минус 10 градуса, а в Южна България по-високи - минимални между минус 8 и минус 13 градуса, максимални между минус 7 и минус 2 градуса. Съобщенито е на НИМХ - БАН.

В по-голямата част от страната облачността ще се разкъса. В Източна България ще духа умерен северен вятър, а в крайните североизточни и югоизточни райони все още ще превалява сняг. В петък облачността ще намалее до слънчево време. Сутрешните температури ще са с още градус-два по-ниски.