Слънчево с високи температури
Слънчево с високи температури / DarikNews.bg

Времето в област Габрово е слънчево и спокойно. Температурите са над нулата. . Влажността на въздуха е 93 %. Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е 1°С. Пътната настилка е мокра, височината на снежната привка – 20 см., видимостта е добра. Забранено е движението на МПС с обща маса  над 10 тона. Пътната настилка към Узана е почистена. Температурата на въздуха е 1°С. Височината на снежната покривка е 10 см., духа слаб вятър, видимостта е добра.

Няма лишени потребители и населени места без ток. Общински пътнически транспорт Габрово покрива вътрешните градски и междуградски линии. Хлебозавод „Габрово”, “Топлофикация” и ВиК Габрово изпълняват нормално своите задължения. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са нормално проходими.

Ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има в нощните часове над източните райони. Почти тихо. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните -  в Дунавската равнина 2°-7°, в останалата част от страната 8°-13°, в крайните югозападни райони до 15°. Атмосферното налягане ще остане близко до средното за месеца. Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 9°, на 2000 м - 3°.