Слънцето се завръща
Слънцето се завръща / DarikNews.bg, архив

В понеделник времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се появи купеста облачност, но валежи не се очакват. 

Сутринта ще е хладно, но през деня ще се затопли и максималните температури ще са предимно между 25 и 30 градуса, в София - 25 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за август.

Над планините ще е предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове. По високите открити части ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 19 градуса, на 2000 м - около 13 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, със слаб север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 28 градуса, температурата на морската вода - 24-26 градуса. Вълнението ще е 2-3 бала.

Във вторник и сряда времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. На 25 август след обяд над планинските и източните райони ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg