Слухове назначиха Георги Терзийски за Областен управител
Слухове назначиха Георги Терзийски за Областен управител / Dariknews.bg

Георги Терзийски, бивш независим депутат, който стартира парламентарната си кариера с групата на РЗС, ще бъде назначен на позицията Областен управител. Това предположение сподели пред журналисти депутатът Томислав Дончев.

"Нито мога да потвърдя, нито да отрека информацията", заяви Терзийски. По думите му от 2-3 седмици се разнасят подобни слухове и той е получил над 50 обаждания от различни лица. Терзийски каза още, че няма информация за взето решение и какво е то.

Георги Терзийски напусна РЗС с мотив, че не е съгласен с новата линия на ръководството за сближение на позициите с ГЕРБ.

"От влизането си в парламента съм бил опозиция и затова се разграничих от обратния завой на Яне Янев за подкрепа на ГЕРБ. До последния ден от присъствието си в старото Народно събрание останах опозиция на бившите управляващи", кометира Терзийски за Dariknews.bg.

В последните месеци на стария парламент той се изявяваше с колегите си от левицата, а в кандидатската листа на Коалиция За България в Габрово беше втори, от гражданската квота.