/ ОД на МВР-Габрово
На територията, обслужвана от ОД на МВР Габрово, се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества в и около училищата и детските градини, съобщиха от полицията.

Хванаха мъж, отглеждал марихуана в Габровско

На 22 октомври, около 21:00 часа, е извършено претърсване на таванско помещение на бившето ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в село Горна Росица. Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Габрово и Районно управление-Севлиево, са задържали 43-годишен многократно осъждан жител на село Горна Росица и 45-годишен мъж от Габрово в момента на пренасяне и сушене на растения.

При направения полеви наркотест - същите реагират на наркотичното вещество „канабис“. От установените растения е отделена листна маса с тегло близо 9 килограма. Срещу двамата мъже е образувано досъдебно производство.

Задържаха 59-годишна жена с килограм коноп и 26 грама метамфетамин

На 23 октомври в 12:40 часа, в района на Основно училище „Васил Левски“ в Габрово, е задържан криминално проявен 32-годишен мъж. При извършената проверка е установено, че същият държи полиетиленова свивка с марихуана.