Ще има оперативна програма за образованието, според Мукаддес Налбант
Ще има оперативна програма за образованието, според Мукаддес Налбант / Областен управител Габрово

Областният управител Николай  Григоров проведе работна среща  със зам.–министъра на образование и наука Мукаддес Налбант, на която присъстваха и народните представители от габровския регион Йордан Стойков и Четин Казак, както и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Георги Маринов. От администрацията на Областния управител съобщават още, че по време на срещата Налбант е показала, че е запозната с проблемите в сферата на образованието в областта и е приветствала усилията на местната власт и държавната за подобряване материалната база.

Георги Маринов е съобщил, че инвестициите в това направление са над 7 млн. лв., а всички училища работят по различни програми и проекти. Мукаддес Налбант е обявила, че амбицията на министерство е да има самостоятелна оперативна програма, защото така ще може да залага на политики, върху които Министерството на образованието и науката иска да акцентира.

„Такава оперативна програма ще бъде отвоювана” е заявила Мукаддес Налбант.

В работното  посещение на зам.-министъра е било включено посещение на Националния музей на образованието.

При засилен интерес и активен диалог е преминала срещата със зам.-министъра на образованието и науката Мукаддес Налбант с учители, представители на синдикатите и неправителствени организации. Разисквани са предложения за промени в Закона за образованието, както и въпроси от регионален характер.