/ С 6 победи, 1 равен и 7 загуби са момчетата на ХК „Чардафон“ в края на първите есенни турнири от зоналното първенство по хандбал на зона „Мизия“

Най-малките хандбалисти на „Чардафон“, които играят във възрастовата група М10, се оказват и най-убедителни в първенството. Първият кръг за тях завърши с две победи от две срещи, изиграни срещу отборите на ХК „Раховец“ и ХК „Левски.

С две победи и една загуба завършиха и 11-годишните на „Чардафон“ , които надиграха отборите на ХК „Раховец“ и ХК „Етър“. В мача срещу ХК „Локомотив“ (Горна Оряховица) нашите момчета поведоха в резултата от самото начало и задържаха предимството си до последните минути. За съжаление в края на срещата липсата на концентрация и умората доведоха до пълен обрат и двубоят завърши с 9:6 в полза на „Локомотив“.

Есенните турнири в зоналното първенство по хандбал завършиха с 1 победа и 4 загуби за 12-годишните на ХК „Чардафон“. За съжаление малките хандбалисти не разгърнаха потенциала си в първите двубои на първенството.

„Концентрацията, уменията и отборната игра, които показват на тренировки, липсваха по време на срещите, изиграни в Плевен и Габрово, но се надяваме, че през пролетния полусезон 12-годишните ни състезатели ще покажат коренно различна игра.“, коментира треньорът на децата до 12 години и председател на ХК „Чардафон“ Милена Иванова.

100 деца участваха в хандбален турнир в памет на Георги Добрев

Младшата на „Чардафон“ показа добра кондиция по време на първите си срещи в есенните турнири. 14-годишните завършиха с победа над ХК „Локомотив“ (Горна Оряговица) и равен с ХК „Раховец“. Повече ще изисква от тях обаче треньорът им Христо Данаилов в предстоящите мачове на 7 декември в Свищов.

Деветнадесетгодишните записаха 2 загуби в първия си есенен турнир на зона „Мизия“, но се готвят за реванш в предстоящите срещи през декември в Габрово.

Есенните турнири за М16 на „Чардафон“ започват тази неделя в Горна Оряховица. В първия юношите ни ще се изправят срещу отборите на ХК „Раховец“ и ХК „Левски“, а на 16 декември ще играят срещу ХК „Осъм“, ХК „Полюс“ и ХК „Локомотив“ (Горна Оряховица).