Шефът на архивите се срещна с Областния управител
Шефът на архивите се срещна с Областния управител / Областен управител Габрово

Областният управител Николай  Григоров проведе  работна среща с председателя на Държавна агенция Архиви Иван Комитски. В срещата взеха участие и главният секретар на институцията Георги Чернев, главният директор „Архивна политика” Илияна Паскова, зам.-областният управител Ценка Йонкова и началникът на Държавен архив - Габрово Стефка Василева.

Преди да обсъдят конкретни за региона въпроси Комитски представи работата на държавната агенция като обърна особено внимание на процеса на дигитализация на архивните единици на национално ниво, което всъщност заема голяма част от времето и човешкия ресурс на агенцията.

На срещата  беше обмислена възможност институцията Областен управител да помогне при преместването на габровския отдел на архивите в нова сграда. Това може да стане чрез ползването на програми за заетост. Николай Григоров обясни, че Областна администрация има добре развито сътрудничество с габровския архив, което съдейства за осъществяването на важни за областта инициативи.

„ В тяхно лице разпознаваме един от партньорите ни за осъществяване мероприятията на Националното честване Шипченска епопея” каза Григоров и допълни, че съдържанието на първото издание на „Дързостта да бъдеш първи” е изцяло тяхна разработка.