Шатра за правата на човека
Шатра за правата на човека / Дарик Габрово

 

Информационна младежка шатра, посветена на правата на човека, огранизира днес от 16ч. в градинката пред Глинажа Сдружение за доброволчески труд "Си Ви Ес - България".

 На нея габровци ще могат да получат повече информация за своите права - какви са те, как да ги защитават, към кого да се обръщат за помощ на национално и международно ниво. Също така ще могат да разберат повече за приемната грижа.

 В младежкия обмен „Открито пространство за човешки права" участват 27 млади хора от България, Италия, Словения, Унгария и Франция. Между 19 и 29 август чрез игри, дискусии, уъркшопи и много интерактивни занимания групата младежи се запознава с основните документи, организации и хора, посветени на човешките права не само на европейско ниво, но и в световен мащаб. Инициативата е част от международен младежки обмен "Открито пространство за човешки права", финансиран от програма „Младежта в действие" на Европейската комисия. Шатрата е подкрепена от ИМКА-Габрово, клуб „Интеракт", асоциация „Родители" и се провежда със съдействието на Община Габрово и Областна администрация..