Севлиевската митница е отличник в региона
Севлиевската митница е отличник в региона / netinfo
1 641 000 лева са приходите на митническото бюро в Севлиево през месец юни. Звеното заема първото място сред останалите бюра в региона на Митница Свищов. "Добрите резултати се дължат най-вече на отличната ни съвместна работа със севлиевските фирми, на добре сработения колектив и професионализма на служителите ни", каза за Дарик Йорданка Костадинова, началник на местната митница.

Също толкова добри резултати са отчетени и за първото полугодие на тази година. От изготвения сравнителен анализ става ясно, че Митническо бюро - Севлиево има приходи от 8 720 363 лева, формирани от мито, ДДС, глоби, лихви и неустойки. В класацията на бюрата от региона на Митница Свищов, МБ-Севлиево заема второ място, след значително по-голямата митница в Горна Оряховица, само с 500 000 лева по-малко приходи. Севлиевската митница отчита и над 1 300 000 лв. повече от прихода на митницата в Габрово за същия период.

От началото на тази година служителите от МБ-Севлиево не са констатирали сериозни нарушения с изключение на няколко по Закона за акцизите, където се правят ежеседмични проверки, съвместно с Прокуратурата и Полицията. Благодарение на тях дребните търговци започват да се съобразяват със закона.

Първото и основно правило, по което се водят митничарите в своята работа е да не допускат внос на стоки с занижени стойности. „Можем да се гордеем, че цените на които се внасят стоките в Севлиево са едни от най-високите в България“, каза още Костадинова.