Снимка:
Снимка: / Община Севлиево
С полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите Община Севлиево отбеляза 143-та годишнина от Априлското въстание в севлиевския край. Поклонението се проведе край с. Кръвеник и бе последвано от възстановка на сраженията в местността Боаза, представена от Национално дружество „Традиция“. На събитието присъстваха народният представител Иглика Събева, д-р Иван Иванов кмет на Община Севлиево, заместник-кметовете на общината, директори на училища, ученици и граждани.

Снимка:
Община Севлиево

В памет на загиналите за свободата  на България цветя и венци поднесоха кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, народният представител Иглика Събева, Кметство село Кръвеник, Военно окръжие – Габрово, Фондация „Героичен Кръвеник“, Основно училище село Добромирка и граждани.

Снимка:
Община Севлиево

Слово по повод на героичните събития поднесе Найден Петров, директор на историческия музей в Севлиево. Той припомни за тежките боеве, които са се водили в Балкана. За тържествената атмосфера на събитието се погрижиха оркестрантите от Севлиевската духова музика.

С прочувствен рецитал на стихотворението „Хайдути“ и Възпоменание за Батак“ преди да гръмнат пушките и четниците да развеят емблематичното знаме „Свобода или смърт“, в поклонението се включиха малките Нелина и Илиян Байчеви.

Снимка:
Община Севлиево

Кметът д-р Иван Иванов връчи почетни грамоти за участието на ръководителите на регионалните клонове на национално дружество „Традиция“. Родолюбци на сдружението от Габрово, Ловеч, София, Добрич, с. Баня, Панагюрско, Нова Загора, Стара Загора, Плевен, Велики Преслав, Шумен, Търговище, Трявна, Сливен, с. Мирково, Копривщица и основен организатор „34 пехотен троянски полк Априлци-Троян-Севлиево“, участваха във възстановката по повод 143-та годишнина от Априлското въстание в Севлиевския край.