Севлиевката прави шоурума на “Фиат” в Торино
Севлиевката прави шоурума на “Фиат” в Торино / netinfo

По проект на 20-годишната севлиевка Теодора Боева ще бъдат обзаведени салоните на „Фиат" в Италия. Тя го прави, след като печели конкурс на автомобилната компания, обявен в университета в Торино. В края на миналата година известната автомобилна компания обявява конкурс сред студентите в Европейския институт по дизайн в Торино за нов интериор на шоурумите й в цяла Италия.

Характерното за италианските студенти е, че тяхната практическа работа е свързана с реални клиенти, както е и в случая с „Фиат". Като най-добър е оценен проектът на талантливата севлиевка и според условията на конкурса цялостното дизайнерско решение на интериора в автосалоните „Фиат" е с автор Теодора Боева. Шоурумът на фирмата в Торино е разположен на огромна площ в центъра на града и е една от туристическите забележителности в италианския град.

В момента дъщерята на художничката Снежана Велчева е второкурсничка по специалността „Интериорен дизайн" в Торино. Средното си образование завършва в Националната художествена гимназия „Илия Павлов" в София. Спечелването на конкурса на „Фиат" е втората голяма победа на Теодора Боева. Още при записването си в университета там тя е избрана за рекламно лице на специалността си.

Сега, успоредно със следването си, севлиевката работи върху проект за мебели от стъкло, най-добрите от които ще бъдат изложени на една от централните улици в столицата на модата Милано. Въпреки, че резултатите от този конкурс още не са ясни, университетските професори са изразили задоволството си от работата на Теодора.