Семинар за младите хора в Габрово
Семинар за младите хора в Габрово / netinfo

 Семинар на тема „Възможности за финансиране на дейности и проекти, инициирани от младежки и спортни организации от Област Габрово” организира днес областният управител съвместно с Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Форумът е предназначен за представители на младежки неправителствени организации и спортни клубове от Габровска област.

В първата част на семинара ще бъде представена европейската Програма „Младежта в действие 2007-2013 г.”, която е отговор на развитието в младежкия сектор на европейско ниво. Програмата е съгласувана с текущото развитие на Европейската рамка за сътрудничество в областта на младежта и ще подкрепя този политически процес.

 

„Младежта в действие” цели да се популяризира активното гражданство на младите хора и особено тяхното европейско гражданство; да развие солидарност и да популяризира толерантността между младите хора, с оглед да бъде насърчена социалната интеграция в Европейския съюз; да се поощри взаимното разбирателство между младите хора в различни страни и да популяризира европейското сътрудничество в областта на младежта.

Във втората част ще бъдат представени възможностите за финансиране на младежки и спортни организации от Оперативни и други донорски програми.