Семейството от срутената от ТИР къща в общинско жилище
Семейството от срутената от ТИР къща в общинско жилище / netinfo
Тежкотоварен камион се блъсна в къща в Габрово този следобед. Инцидентът стана около 14 часа на бул. “Столетов”, по пътя за връх Шипка. При удара са паднали външните стени на постройката и тя е неизползваема. Кабината на ТИР-а се е врязала в жилището на 50-годишния Иван Митев и специалистите прогнозират, че при издърпването на автомобила къщата ще се срути напълно.


Собственикът на дома е бил в него по време на инцидента. “Чух оглушителен шум и помислих, че избухва бомба. Видях хладилника, който тръгна към мен, а вратата падна. В шок съм. Повече от 10 години живеем тук с двете деца”, каза пред Дарик Митев, който по професия е автобусен шофьор. На мястото на инцидента бяха кметът Томислав Дончев и секретарят на Община Габрово Николай Сираков. Те съобщиха, че останалото без дом семейство ще бъде временно настанено в общинско жилище.

“След този случай жителите на кварталите, през които минава трафикът за Шипка ще имат малко основания да са спокойни. Следващите дни ще организирам среща с представители на инициативния комитет за координиране на действията между тях и общинската администрация”, каза кметът Дончев. Тежкотоварният камион, който срути къщата е със старозагорска регистрация, управляван от 32 годишен мъж. Водачът е професионален шофьор от 14 години и до този момент по неговите думи не е имал нарушения. Обяснението му за инцидента е скъсана кормилна щанга.

Чуй повече в звуковите файлове - 1.собственикът Иван Митев

                                                                 2. кметът Томислав Дончев