Сашко Станчев: Всичко е свързано с отговорност пред хората
Сашко Станчев: Всичко е свързано с отговорност пред хората / Дарик Габрово

"Имам 22 години трудов стаж и няколко пъти съм започвал нови неща. Всяко едно ново нещо е предизвикателство. Това е поредното предизвикателство за мен", каза в ефира на Дарик Габрово новият директор на областна дирекция "Земеделие" Сашко Станчев. Той отговори на част от въпросите и коментари на читатели на dariknews.bg, свързани с неговото назначаване. Сашко Станчев е на 47 години. Роден е в Шумен, но преди 21 години идва в Габрово. Завършил е Агрономическия университет в Пловдив, специалност - лозароградинарство. Има редица допълнителни квалификации.

"Никога не съм се откъсвал от занаята и никога не съм съжалявал,  че това съм завършил и това съм работил.", казва Станчев, който е бил обикновен агроном в АПК, директор на Агрохимическо обслужване Габрово, търговски директор във фирма "Меркурий". "Имам собствена фирма, която е в момент на пререгистрация. Преустановил съм всякакви други трудови правоотношения, които съм имал с други фирма", допълни Сашко Станчев.

Той добави, че сега най-важното е да се отговори на очакванията на хората за промяна и нещата в сферата на земеделието трябва да се ускорят. "Нужно е да не се допускат сривове в дейността. Всичко е свързано с отговорност пред хората".