С изпълнения на Камерен ансамбъл „Софийски солисти закриват тазгодишното издание на Дни на камерната музика
С изпълнения на Камерен ансамбъл „Софийски солисти закриват тазгодишното издание на Дни на камерната музика / Община Габрово

И днес в Габрово продължават Дните на камерната музика. От 19:00 часа, в Художествена галерия „Христо Цокев", камерен хор „София" с диригент Мария Русева и ансамбъл от Габровския камерен оркестър ще направят българските премиери на кантатата „Стабат Матер" от естонския композитор Арво Пярт и песен за Атина от Джон Тавернър.

Програмата включва и три песни по текст на Пенчо Славейков от Красимир Кюркчийски и две песни по текст на Елисавета Багряна от Александър Текелиев.

На 15 септември, четвъртък, от 19:00 часа, в Художествената галерия „Христо Цокев", по традиция 40-то издание на Дни на камерната музика Габрово 2016 ще бъде закрито от най-класния български оркестър, Камерният ансамбъл „Софийски солисти" и неговият диригент проф. Пламен Джуров.

Солист ще бъде известният джаз тромпетист Росен Захариев. Програмата включва първото изпълнение в България на Симфония за струнен оркестър от големия латвийски композитор Петерис Васкс и композицията на Петър Дундаков „Шестте вятъра" за струнен оркестър, джаз тромпет и подготвен звукозапис.