РОКС-НПО питат в отворено писмо, дали е необходим тунела под Шипка
РОКС-НПО питат в отворено писмо, дали е необходим тунела под Шипка / DarikNews.bg

Отворено писмо, озаглавено "Необходим ли ни е тунела под Шипка?", разпространиха от РОКС-НПО. Там са обединени за общи действия няколко неправителствени организации, основната сред които е  ГД "ДНЕС". В писмото четем:

"Във връзка с повдигнатите за пореден път дискусии относно тунела под Шипка, 11 неправителствени организации от град Габрово заявяват твърдото си мнение, че този тунел ни е абсолютно необходим за възраждане на града и стимулиране на икономиката на региона.

По повод на това, предлагаме на народните представители от 7-ми многомандатен избирателен район, Областния управител на Габровска област, Кмета на Община Габрово, политическите партии и гражданския сектор да изработим общ документ /Декларация/ в тази насока и да го внесем в Президентството, Народното събрание и Правителството на страната ни с цел проекта да не остава за необозримо бъдеще, а да се реализира според приетия график до сега.

Призовава ме Ви, да преодолеете идейните различия които стоят между вас и да подпишем общ документ, който ще донесе добруването на нашите съграждани години напред".