Рок, поп, етно и класика с Melo M на 15 май
Рок, поп, етно и класика с Melo M на 15 май / Община Габрово

Мelo-M е триото, на което е поверено настроението във вечерта на 15 май. Концертът им започва в 21.00 часа на пл. „Възраждане“, а очакванията ни са за сериозна рок-поп-етно-класика вечер. А под сериозна разбираме наистина запомняща се.

Кои са обаче Мelo-M?

Те ще пристигнат от Латвия специално за концерта си в Габрово и пътуват със своите виолончела, които се радват на специални привилегии. Тримата челисти се казват Карлис Аузанс, Микелис Добичинс и Янис Паулс. Групата им се появява през 2005, когато решават да комбинират класика с рок и да го превърнат в енергия. А името им идва от думата „меломания“.

Десет години по-късно триото има издадени четири албума и е гастролирало в САЩ, Русия, Франция, Великобритания, Швеция, Норвегия, Германия, Украйна, Естония, Литва, Турция. Известни са най-вече със своите инструментални кавър версии на различни песни, като например "The Final Countdown", темите от "Мисията невъзможна" и „Ловци на духове“. В репертоара им има също и кавъри на популярни латвийски песни, интерпретации на световната класика, етно музика, известни световни мелодии.

Рок, поп, етно и класика с Melo M на 15 май
netinfo

Подгряващо, техни изпълнения можете да намерите в youtube -https://www.youtube.com/watch?v=hap93dgA62E , в официалния им сайт http://www.melo-m.lv , или във фейсбук страницата им - https://www.facebook.com/melom.lv/videos

А като стана дума за подгряване - на 15 май, от 18.00 ч. на същата сцена можем да видим Клуб „Звезди в аванс”, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, а от 20.30 ч. известният габровски илюзионист Дани Меджикс ще се изправи пред поредното сериозно предизвикателство.