/ iStock/Getty Images
Това обаче трябва да стане с писмено уведомление на директора
Децата в предучилищна възраст в Габрово могат да отсъстват от занятия, ако родителите им желаят, за периода от днес до 11 декември. Разпореждането е със заповед на министъра на образованието и науката, по предложение на кмета на Габрово и по препоръка на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ . Това съобщи Десислава Сутева от общината, цитирана от БТА.

Мерките са свързани с повишената заболеваемост от коронавирусна инфекция в Габровска област. Отсъствията на децата от детските градини за този период ще имат уважителни причини, но родителите писмено трябва да уведомят директора.

Специализиран кабинет за COVID-19 започва да работи в Габрово

От днес в първа база на габровския Диагностично-консултативен център на бул. "Трети март" РЗИ открива специализиран кабинет за Ковид-19. Габровци с направление от личния лекар могат да бъдат прегледани и консултирани от специалист по инфекциозни болести. При необходимост пациентите ще бъдат тествани с бърз антигенен тест и ще се насочват към допълнителни изследвания и лечение.

Кабинетът ще работи в понеделник и сряда от 14.30 до 17.00 часа, а във вторник, четвъртък и петък - от 09.00 до 12.00 часа.
БТА