Родителите отказват да признаят за проблемите на децата си
Родителите отказват да признаят за проблемите на децата си / netinfo
Все повече учители и директори на учебни заведения се обръщат за съдействие към Областния съвет по наркотичните вещества. Увеличава се броят и на децата, търсещи помощ от експертите. В момента около десетина ученика на възраст от 13 до 17 години, употребяващи различни наркотични вещества, посещават съвета.

"За съжаление оказва се, че децата осъзнават своя проблем, но не и техните родители. Малко са тези, които признават неговото съществуване. Различните институции и училището не могат да се справят сами без подкрепата на семейството. А фактът, че една четвърт от децата посочват като причина за употребата на наркотици самотата, е изключително тревожен”

Това каза в интервю за Дарик председателят на областния съвет по наркотични вещества Габриела Йосифова

Според представени резултати от анкетно проучване, 7,1% от учениците между 9 и 14 години в Габрово вече са опитали “дишане” на лепила, бронз и др , 6,4 на сто признават, че са пушили марихуана.Хашиш са опитвали 3,5%, кокаин – 2,5%, пико – 2,7 на сто и др. Почти половината от учениците от 5 до 8 клас в Габрово са се напивали поне веднъж в живота си.