Режим на водата за села от общините Севлиево, Дряново и Габрово
Режим на водата за села от общините Севлиево, Дряново и Габрово / Dariknews.bg

Рязкото намаляване на дебита на водоизточниците доведе до въвеждане на режим на водата в села от габровска, севлиевска и дряновска  общини.

Поради продължителното засушаване и намален дебит на водоизточниците, със заповед на управителя на „Бяла” ЕООД – Севлиево от утре, 22 август., четвъртък, се въвежда режим на водоподаване в 10 села от Община Габрово, водоснабдявани от севлиевското водно дружество. В селата Гъбене, Яворец, Камещица, Музга, Смиловци, Борско, Драгановци, Драгиевци, Враниловци, Новаковци вода ще се подава вечер от 17:00 ч. до 8:00 ч. на следващия ден.

Поради настъпилото засушаване и намален дебит на водоизточниците, ВиК-Габрово въвежда режим на водоподаването за селата Междене и Узуните. Вода се подава 48 часа, след това 48 часа няма водоподаване.

ВиК-Габрово моли своите абонати да ограничат ползването на питейна вода за други нужди /поливане, миене и т.н./. Дружеството си запазва правото да променя и отменя режима на водоподаване, съобразно  промяната в климатичните условия.

От утре в населените места - Сенник, Хирево, Кормянско, Ряховци, Петко Славейков, Шумата, Горна Росица, Душево, Батошево, Идилево, Богатово, Ловнидол, Крушево, Търхово, Добромирка и Буря, дова ще има всеки ден от 17:00 ч следобед до 08:00 ч сутринта.