Решават съдбата на детската градина в Кормянско
Решават съдбата на детската градина в Кормянско / Дарик Габрово

  

Съдбата на детска градина „Радост" в село Кормянско ще се решава на поредното заседание на Общински съвет в Севлиево. Градината бе предложена за закриване на последната работна среща на местните парламентаристи през декември. Тогава обаче беше взето решение да се даде тримесечна отсрочка на персонала на градината и кмета на селото за намиране на още деца за достигане на необходимия минимум.

В дневния ред за предстоящото заседание са включени още 17 предложения от кмета на общината и общински съветници. Сред тях са отчет за управлението и разпореждането на общинска собственост през 2009 г., продажба на недвижими имоти в Градница и Севлиево, одобряване на пазарни оценки и определяне на начални цени за продажба на недвижими имоти, съгласие за предоставяне на общински пасища и мери за ползване от земеделски стопани. Съветниците ще вземат решение и за удължаване срока за ползване на вътрешен заем от извънбюджетни сметки и фондове на Община Севлиево за покриване на възникнал временен недостиг на бюджетни средства за местни дейности през 2010 г.

На предстоящото заседание ще бъде направено предложение до министъра на образованието, младежта и науката за запазване и даване статут на „Защитено училище" за учебната 2010/11 г. Общинските съветници ще решават дали да дадат съгласие за кандидатстване за училищни автобуси чрез участие в Национална програма за по-пълно обхващане на учениците в задължителна училищна възраст, модул „Осигуряване на превоз за ученици в задължителна училищна възраст".

Сред останалите точки в дневния ред са Приемане на годишните програми за развитие на читалищната дейност за тази година, изменение и допълнение в Наредбата за организацията на движението, участие в процедура по учредяване на Местна инициативна група и обявяване на конкурс за възлагане управлението на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов".