Ремонти по габровските улици
Ремонти по габровските улици / netinfo
Продължават ремонтите по габровските улици, съобщават от общината. Възстановява се коритото на дерето на улица “Тих кът”, както и прилежащите отводнителни и канализационни отклонения. По протежение на улицата е изградена подпорна стена и дерето е затворено с капаци. Строителството е към края си, ще бъде изпълнено в срок. От общината припомнят, че средствата за възстановяването на улица „Тих кът” – 119 174 лева, бяха предоставени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Завърши и ремонтът на улица „Стара планина” в центъра на града. Там беше асфалтиран паркингът, изкърпени са и други участъци от пътя.

Ремонтирана е и улица Равнец в стръмния участък на кв. Борово. Там бяха почистени банкетите и изкърпени участъци от пътя. Асфалтирани и изкърпени са участъци от улиците „Радост”, „Мека ливада”, „Пионерска”, „Славянска”, „Раковска” и други. На много от тези места хората са се включили в почистването на банкетите около имотите си, за което Община Габрово им изразява благодарност.

Благоустройствен проблем, свързан с отичането на повърхостните води, е решен в квартал Чехлевци, където водите от квартала се стичаха по улицата надолу. По протежението на улицата са прокопани канавки, изградена е подпорна стена и шахта, която да ги събира и отвежда.

Завършен е ремонтът на участък от общинския път в квартал Бакойци. Той беше заложен в инвестиционната програма на Община Габрово с целеви средства от 100 хиляди лева. Там са изчистени банкетите от растителността, където е необходимо са изградени канавки и голям участък от улицата, съвпадаща с общинската пътна мрежа е асфалтирана, а по останалата дължина са запълнени дупките.