Реконструкция на бул. Могильов и ул. Стефан Караджа
Реконструкция на бул. Могильов и ул. Стефан Караджа / netinfo
Започва реконструкцията на кръстовището на бул. “Могильов” и ул. “Стефан Караджа”. Проектът за ремонт предвижда разширяване на пътното платно по действащия регулационен план, подмяна на съществуващите подземни комуникации и изграждане на нови мрежи и съоръжения за отвеждане на повърхностите води.

Ще бъдат направени нова тротоарна и улична настилка със съответната хоризонтална и вертикална сигнализация, подпорни стени и нова светофарна уредба. Проектът обхваща и реконструция на части от улиците "Васил Друмев" и "Петър Падалски".

До края на тази година ще се работи по изграждане на подпорни стени по бул. "Могильов", ще бъде положен нов водопровод и нов канал за отпадни води по ул. "Петър Падалски".

Предстои да бъдат доставени чугунени тръби за изграждане на водопровод, в засегнатия участък на кръстовището, за ниската и високата зона на жилищните квартали в посока кв. Русевци.

Изпълнител на обекта е фирма Димас АД. Срокът за изпълнение е 24 месеца, а общата стойност проекта- над 2 500 000 лева.

Община Габрово, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на финансите подписаха тристранно споразумение за предварително финансиране на проекта на стойност 1 300 000 лева.

Община Габрово вече получи първия транш от сумата, с която ще бъдат финансирани планираните до края на годината ремонти дейности. Останалата част от финансирането ще бъде отпускана, съгласно условията на Оперативна програма “Регионално развитие”.