Разяснителна среща за санирането на сгради организира Общината
Разяснителна среща за санирането на сгради организира Общината / netinfo

Разяснителна среща, свързана с предимствата на общото саниране организира Община Габрово на 29 февруари от 18 часа в Ритуалната зала на Общината. Предвижда се експерти, които работят по проекта, включително и общински служители, да дадат допълнителни разяснения на срещата със заинтересованите собственици.

Община Габрово е една от пилотните общини, класирали се да участват в демонстрационен проект за обновяване на едропанелни многофамилни жилищни сгради, иницииран от МРРБ и ПРООН. През първата фаза на проекта първите пет многофамилни жилищни сгради бяха обновени по проекта. Община Габрово отправя покана към собствениците на жилища в етажните собствености за участие във втората фаза на проекта. По него могат да кандидатстват едропанелни блокове в жилищни комплекси; многофамилни жилищни сгради, строени по индустриален способ в жилищни комплекси; единични жилищни сгради, други многофамилни жилищни сгради, построени преди повече от 15 години.

Проектът включва следните дейности: подмяна хидроизолация на покрив, ремонт и отводняване на покрива; изпълнение на допълнителна външна топлоизолация по стени, покрив, плоча над сутерен; подмяна или ремонт на външна дограма; обработка на фугите на фасадните панели; подмяна на вертикалните щрангове на водопровода и канализацията; строително-ремонтни работи в общите части на сградата: боядисване на стени на стълбищна клетка, ремонт или подмяна на входни врати, входна козирка, входни стъпала.