Разделят плана за действие при снеговалеж на две части
Разделят плана за действие при снеговалеж на две части / Дарик Габрово
1
48874
1
1
  • 1
  • 1

Основните артерии на града бяха добре почистени, но усилията за второстепенните улици не бяха особено ефективни, е мнението на кмета на Габрово Таня Христово относно почистването на общината след падналия сняг. Тя уточни, че се налага детайлен анализ за предприеманите мерки и координация при различните видове снеговалеж. При тежък, мокър сняг, какъвто бе този, е необходимо да се действа по различен начин, е изводът, направен след поредица заседания на щаба по сигурността.

В първия звуков файл - кметът на Габрово Таня Христова

Според зам.-кметът Климент Кунев планът за работа при снеговалеж трябва да бъде разделен на две - за действия при минусови температури и при мокър сняг. По думите на Климент Кунев подходът при мокър снеговалеж трябва да е различен. "Необходимо е,  да бъдат изведени на приоритетно място улиците, които са сложни - с големи надлъжни наклони, с малък габарит, тъй като те стават почти невъзможни за почистване при дебел тежък сняг. Този план ще бъде разработен и ще бъде въведен в действие при следващ обилен, мокър снеговалеж", категоричен бе Кунев.

От Общината призоваха гражданите повече да се вслушват в метеорологичните прогнози и предупрежденията. Използването на автомобили и безразборното им паркиране при такава тежка ситуация, затруднява допълнително усилията за почистване на града.

Във втория звуков файл  - зам.-кметът Климент Кунев