/ Филмирай
За втора поредна година пътуващият кинофестивал „Филмирай!“ ще събере пред големия екран в Севлиево малки и големи любители на кино изкуството. Четири филма ще забавляват зрителите на 19, 20, 21 и 22 юни на площад „Свобода“ от 21:00 часа, а при лошо време прожекциите ще бъдат в централното фоайе в сградата на Общинската администрация. 

Започва предварителната продажба на билети за София филм фест

Община Севлиево подарява фестивала на всички жители и гости на града като прожекциите ще бъдат безплатни. В първия фестивален ден севлиевци ще гледат френската комедия „Бекасин!“, разказваща за прекрасния живот на една бавачка, изправена пред трудности в името на семейството, чието дете гледа. Филмът е изпълнен с мечти, любов и оптимизъм, които може би ще се окажат ценни за добрия край.

Втората лента е унгарски криминален филм - „Budapest Noir“. Криминален журналист разследва убийството на младо момиче и се сблъсква с редица трудности в името на откриването на истината.

Севлиево
Филмирай

„Филмирай!“ предоставя възможността на възрастните любители на анимации да се докоснат до живота на знаменития художник Винсент ван Гог, разказан чрез картини във филма „Да обичаш Винсент“.

В последния фестивален ден киноманите ще се докоснат до руския военен екшън „Решение за ликвидиране“. В четирите дни на фестивала от 10:00 часа в ЦПЛР – Детски комплекс „Йовко Йовков“ на специална програма ще могат да се радват най-малките.