Пътната обстановка в община Габрово
Пътната обстановка в община Габрово / Dariknews.bg, архив

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е  4 °С. Височината на снежната покривка е около 65 см. Пътното платно е  обработено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят за м. Узана е почистен и проходим при зимни условия. Духа слаб южен вятър. Видимостта е добра. Температурата на въздуха там в този час е 4 градуса. Пътищата за  гр. Севлиево, Трявна, Дряново и селата  са  обработени, опесъчени и са проходими при зимни условия.

Доставката на електрическа енергия е нормална. Няма потребители, лишени от ток. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване и снабдяване на населението с хляб, хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2015/2016 година са транспортирани до ОУ „Хр. Ботев“, СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”, ОУ „Цанко Дюстабанов” и водят нормален учебен процес.