Пътищата в областта са нормално проходими
Пътищата в областта са нормално проходими / netinfo

Проходът “Шипка” е нормално проходим, съобщават от Община Габрово. Пътната настилка там е мокра, но почистена и опесъчена, а видимостта е добра. Въведена забрана за движение на тежкотоварни автомбили - прицепи и с ремаркета и полуремаркета - през прохода до края на март. Пътят до Узана също е почистен и опесъчен, нормално проходими са и пътищата за Севлиево, Дряново, Трявна и селата.

Поради текущ ремот днес от 9 до 17 часа без вода ще бъдат улиците Капитан Дядо Никола, Рила, Христо Конкилев, Добруджа и Тракия.

Днес облачността ще бъде разкъсана, по-значителна преди пладне. След пладне тя ще намалее до слънчево време. Вятърът временно ще се усили, по чувствително през втората половина от деня. Дневните температури ще се повишат с още няколко градуса и очакваната максимална се очаква да бъде около 10°.

Атмосферното налягане е близко до средното за януари. През днешния ден то слабо ще се понижи. В планината ще духа силен, по билата и върховете - бурен вятър от запад-северозапад. Ще има разкъсана облачност. Очаквана най-висока температура на височина1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.