Първите четири епизода от "Игра на тронове" изтекоха в интернет

Първите четири епизода от Игра на тронове изтекоха в интернет
Първите четири епизода от Игра на тронове изтекоха в интернет / netinfo

Първите четири епизода от сезон 5 на култовия сериал на HBO "Игра на тронове" (Game of thrones) са изтекли в интернет през нощта срещу неделя, няколко часа преди световната премиера на първия епизод, разкрива сайтът TorrentFreak, цитиран от АФП.

"Епизодите, които са изтекли, изглежда са копия, изпратени до медийните критици и са били изтеглени над 100 000 пъти само за три часа", пише в неделя сайтът, специализиран за информации за обмена на данни.

Същото предполежение направи и HBO в кратко изявление в следобдните часове в неделя: "За съжаление, изглежда, че пускането на четири епизода от новия сезон на "Игра на тронове", идва от групата получатели, одобрена от HBO". Ние активно работим, за да разкрием как се е получило това изтичане, съобщава телевизионната мрежа.

Първият епизод от новия сезон от средновековната "фантастична" сага се излъчва в един и същ час в 170 страни по света, независимо от часовата разлика – неделя 21:00 на източното крайбрежие на Съединените щати.

HBO реши да излъчи точно по този начин десетте епизода от този сезон заради популярността на този сериал, пълен с кръв, секс и предателства. Оригинална продукция на НВО е базирана на много популярната книжна поредица на Джордж Мартин "Песен за огън и лед".

Източник: БГНЕС